Wie ben ik

Mijn naam is Jennifer Hofmeijer, ik ben opgegroeid in de Polder en keerde daar, na 13 jaar leren en werken in de Randstad weer terug. Vanaf 2003 inwoonster van Hollands Kroon om daar samen met Cees een gezin te stichten. Toen de kinderen iets groter werden, begon mijn ondernemersgeest weer 041116jenloste kriebelen. Het werken op de ambulance was ontzettend tof en al mijn kennis als gespecialiseerd verpleegkundige kon ik kwijt in dit mooie vak. Maar de soms schrijnende omstandigheden waarin onze kwetsbare oudere mensen ongevraagd terecht komen raakten mij. Ik was er zeker van dat dit anders kon.

Vijf jaar heb ik erover gedaan om mijn ideeën te realiseren; in 2011 gingen de deuren open van de Polder Résidence op de Stoomweg te Breezand. Een kleine wereld, waarin mensen met dementie geen stempel krijgen, waar de ziekte op zich naar de achtergrond wordt gebracht. Waar geluk, geborgenheid en delen normaal is. Zonder zorg, met zorg omgeven. 2013 opende de Polder Hoeve haar deuren, het zusje van de Polder Résidence. Nu hebben we plaats om 21 mensen zo’n mooi plekje te bieden.

In 2016 begon ik verder te dromen. Op macro niveau valt er niet veel te veranderen. Politiek denkt in korte-termijn visies en de overheid maakt onbegrijpelijke keuzes omtrent het ouderenbeleid. Maar op micro- niveau weet ik wel, dat ik verandering kan brengen.
180718wiebenik

voorbeeldenhuisjes

Etien.nl ©2019 Polder Hofje