Week 7

Wat een mooie toren! De voorzijde van Het Polder Hofje zit dicht. Het dak zit er op. Meteen er achteraan volgen de dakpannenleggers. De vlag wappert mooi tegen de blauwe lucht. Deze warme dagen zijn niet alleen een zegen voor ons, maar ook voor de bouw. Stucwerk droogt en de tegelzetters maken hun intrede. Liften worden gemonteerd en de timmermannen timmeren van binnen verder af. Ondertussen staan de toekomstige bewoners te trappelen om de verhuisdozen naar binnen te tillen. Nog even geduld. Het meest spannende is Liander en de nutsvoorzieningen. Nu de steigers weg zijn, zien we pas hoeveel ruimte dit kleine dorp biedt. Met haar mooie geveltjes is het nu al een verademing om door heen te lopen.

Week 6

Het grote vrachtverkeer en de kranen kunnen geen doorgang meer vinden in Het Polder Hofje. Er is nu een poort. Binnen in het hofje worden de steigers nu afgebroken, waardoor de prachtige gevels tevoorschijn komen. Het wordt nog mooier dan op de plaatjes.... Volgende week gaat de laatste kap op de voorzijde en streven we naar een wind en waterdicht hofje. Dat zou wel lekker zijn met het weer van nu. Ondanks de regen en de wind, iedereen een fijn weekend!

Week 5

Het uurwerk van Het Polder Hofje hangt en volgende week zullen de wijzers er ook in gehangen worden. Maar lopen zal de klok nog niet, want het wachten is op de nutsbedrijven. Volgende week zal de binnenkant gepeld worden. Wat zal het mooi en ruimtelijk worden wanneer de steigers opgeruimd zijn. Volgende week veel zichtwerk. Dat belooft weer mooie plaatjes.

Kennismakingsvideo

Etien.nl ©2019 Polder Hofje