Skip to main content

Stichter

Mijn naam is Jennifer Hofmeijer, ik ben opgegroeid in de Polder en keerde daar, na 13 jaar leren en werken in de Randstad weer terug. Vanaf 2003 inwoonster van Hollands Kroon om daar samen met Cees een gezin te stichten. 041116jenlosToen de kinderen iets groter werden, begon mijn ondernemersgeest weer te kriebelen. Het werken op de ambulance was ontzettend tof en al mijn kennis als gespecialiseerd verpleegkundige kon ik kwijt in dit mooie vak. Maar de soms schrijnende omstandigheden waarin onze kwetsbare oudere mensen ongevraagd terecht komen raakten mij. Ik was er zeker van dat dit anders kon.

Vijf jaar heb ik erover gedaan om mijn ideeën te realiseren; in 2011 gingen de deuren open van de Polder Résidence op de Stoomweg te Breezand. Een kleine wereld, waarin mensen met dementie geen stempel krijgen, waar kwetsbare ouderen met lichamelijke ongemakken niet in de vergetelheid worden gebracht; waar de ziekte op zich naar de achtergrond wordt gebracht. Waar geluk, geborgenheid en delen normaal is. Zonder zorg, met zorg omgeven. 2013 opende de Polder Hoeve haar deuren, het zusje van de Polder Résidence. Nu hebben we plaats om 22 mensen zo’n mooi plekje te bieden.

In 2015 begon ik verder te dromen. Op macro niveau valt er niet veel te veranderen. Politiek denkt in korte-termijn visies en de overheid maakt onbegrijpelijke keuzes omtrent het ouderenbeleid. Maar op micro- niveau wist ik wel, dat ik verandering kon brengen. Het Polder Hofje is een klein dorpje binnen gemeente Hollands Kroon.