Doelgroep

Wanneer praat je over senioren? Wanneer wil je in het Polder Hofje wonen? Ik vind dat een vraag waarbij ieder zelf een antwoord dient te geven.

Het Polder Hofje is geen bejaardenhuis, waar men ‘samen koffie moet drinken’. Het hofje is voor senioren, waarbij bewoners rekening houden met het ouder worden. Want helaas gaat dit vaak met gebreken. Op zich geen belemmering om zelfstandig te blijven wonen en de zelfregie te houden.

In het Polder Hofje zijn de woningen toekomstbestendig.
Mensen worden ouder, maar vaak blijft de geest jong. Mensen gedijen niet in ‘seniorenwoningen anno 2016’; Gelijkvloers en kleine ruimten. Ik ben van mening dat dit niet van deze tijd is. Mensen houden van ruimte, mensen houden van een leefomgeving waar ze iemand kunnen ontvangen. Een huis waarin kinderen en of kleinkinderen kunnen blijven slapen. Dus toch groter, maar wel op een manier dat het toekomstbestendig is. Want hoe jong van geest wij ook blijven, lichamelijke ongemakken komen vaak met de jaren.
Een toekomstbestendig huis is niet alleen een huis met een lift en rolstoelvriendelijk sanitair, maar dit houdt veel meer in. Hoe ouder mensen worden, hoe meer kans je hebt op isolement.

Het regelen van zorg, wanneer nodig, is een ingewikkelde casus. Thuiszorg, huisartsen, zorgverzekering, wijkverpleegkundige, gemeentelijk WMO zorgloket, zorgverzekeringswet; burgers zien door de bomen het bos niet meer.
polderhofje uu

 

Kennismakingsvideo

Etien.nl ©2019 Polder Hofje